Nieuwsblog

Brengt verhalen tot leven

Theater Boven Water

“…, en heel even maar
voelt eenzaam niet alleen
en zwier je om me heen
met opgeheven glas
dankbaar hoe mooi ons leven was”

Theater Boven Water maakt geïmproviseerd theater op basis van verhalen uit het publiek. Sommige verhalen laten zich makkelijk vertellen en liggen op het puntje van de tong, andere ervaringen worden vaak in stilte beleefd.

Om meer podium te geven aan verhalen die leven, maar niet zo gemakkelijk gedeeld worden organiseren Puur Uitvaartzorg en Theater Boven Water op zondag 2 februari twee voorstellingen in Theater de Kluit in Zeewolde.

In de middag spelen we verhalen van mensen, die een dierbare moeten missen of afscheid aan het nemen zijn. Deze geïmproviseerde voorstelling hebben we het thema: ‘Door zonder jou’ gegeven. De dood zal in deze voorstelling ongetwijfeld in verschillende gedaantes ‘voorbij komen’, maar de hoofdrol zal weggelegd zijn voor het (samen) (be)LEVEN! Zowel van de laatste fase van het leven als van de rouwperiode daarna.

In de avond willen we mensen uit de palliatieve zorg / rouwzorg en/of uitvaartbranche graag de kans geven om kennis te maken met onze vorm theater door zelf te ervaren hoe bijzonder het kan zijn wanneer je persoonlijke (werk)ervaring wordt vertaald in spel, muziek, beweging, zang of poëzie. Deze voorstelling hebben we het thema: ‘Troostwerk’ gegeven.