Uitvaartwensen

Uitvaartwensen

 

Nadenken en praten over je uitvaartwensen is niet zo gewoon en ook niet gemakkelijk. Toch komt het steeds vaker voor dat wij worden uitgenodigd om uitvaartwensen te bespreken en vast te leggen. Niet alleen bij mensen die terminaal zijn, maar ook wanneer het overlijden nog niet verwacht wordt. ‘Het geeft ons rust’ is een veel gehoorde reactie nadat het gesprek heeft plaatsgevonden. En van nabestaanden krijgen we vaak te horen dat het hen houvast heeft gegeven bij het regelen van de uitvaart.

 

Uitvaartwensen bespreken en vastleggen

In het gesprek waarin we de uitvaartwensen bespreken kunnen we u informeren wat kan en mogelijk is. Gelukkig hebben de meeste mensen weinig tot geen ervaring met het regelen van een uitvaart. Daarom is het niet gek je te verdiepen in de mogelijkheden en je wensen voor je eigen uitvaart kenbaar te maken in je omgeving aan de mensen die jouw uitvaart moeten gaan regelen. Het gesprek en de uitvaartwensen kunnen wij voor u vastleggen en als u wilt ontvangt u daarbij een overzicht van de te verwachten kosten

 

Wensenboekje

Wilt u niet of nog niet met ons in gesprek? Dan kunt u ook het wensenboekje kosteloos bij ons aanvragen. U kunt het zelf invullen en thuis op een vaste plek bewaren. Eventueel kunt u het ingevulde wensenboekje ook naar ons toesturen, wij registreren het dan voor u. Als het uitvaartwensenboekje voorzien is van de datum, plaats en handtekening is het rechtsgeldig. Laat uw omgeving wel weten dat uw wensen zijn vastgelegd en waar uw wensenboekje te vinden is. 

 

Informeer uw omgeving

Wij raden u aan om uw uitvaartwensen ook te bespreken met uw naasten. Het wensenboekje kan een mooie leidraad en ondersteuning zijn voor dit gesprek. Hiermee heeft u geborgd dat uw uitvaart wordt uitgevoerd naar uw eigen wensen. Uit ervaring weten wij hoe het naasten kan helpen wanneer uitvaartwensen bij hen bekend zijn. 

Natuurlijk is het mogelijk om eerst een afspraak met ons te maken voor een informatief gesprek met betrekking tot uw uitvaartwensen. Het is een mooie gelegenheid om alvast kennis te maken met een van ons en ons bedrijf. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs voor een gesprek om te vertellen over de keuzemogelijkheden die er zijn. Tevens kunnen we dan alvast het uitvaartwensenboekje bij u achterlaten. 

In de volgende stap leest u meer over het melden van een overlijden.

Contact met Addio Uitvaartzorg

Wilt u meer weten over onze diensten of vrijblijvend contact?

Vul gerust het onderstaande formulier in!