Marian Kwakkel

Mijn naam is Marian Kwakkel, getrouwd en moeder van 3 kinderen. In 2020 ben ik gestart met de opleiding voor uitvaartverzorger bij Meander in Amersfoort. In juli 2021 heb ik hiervoor het diploma in ontvangst mogen nemen.

Tijdens de opleiding hebben we regelmatig stage gelopen. Ook was ‘de laatste verzorging’ van overledenen daar een onderdeel van. Ik verzorgde ze en kleedde ze aan. Dit gebeurde samen of in overleg met de familie. Omdat ik zoveel voldoening van het werk kreeg ben ik dit blijven doen. Tijdens mijn werkzaamheden heb ik ook regelmatig met Herma een verzorging of een overbrenging gedaan. Daar is langzaam een bijzondere band ontstaan.

Een aantal maanden geleden heb ik van Herma de mogelijk aangeboden gekregen om een aantal uitvaarten met haar mee te lopen voor extra ervaring. Deze kans heb ik met beide handen vastgegrepen. Ik ben dankbaar dat ik veel ervaring op heb kunnen doen voor het vak. Deze ervaring komt erg goed van pas bij het regelen van een uitvaart. Ik hoop in de toekomst niet alleen de laatste zorg te doen maar de gehele uitvaart voor families te mogen regelen.

Maak ook kennis met mijn collega's

Herma-370x380.jpg
Eigenaar en uitvaartbegeleider

Herma van Zalk

Kartinka-370x390.jpg
Uitvaartbegeleider

Katinka Kremer