Paulien Zwart

Ik ben Paulien Zwart (1974), samen met mijn man en twee dochters vormen wij ons gezin.  

Zo’n 20 jaar ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeut met gehandicapten. En een aantal jaren geleden heb ik de overstap gemaakt naar de uitvaartwereld. Deze overstap kwam niet plotseling. 

Mijn eerste dochter (eigenlijk heb ik dus drie kinderen) is overleden in 2007. Door haar is een zaadje gepland. Mijn man en ik hebben ondervonden hoe belangrijk het is dat je passend begeleid wordt in deze moeilijke tijd. Begeleiding met aandacht, aansluitend bij je wensen, een persoonlijke touch met je eigen invloed als familie. Het zaadje groeide uit en maakte dat ik 10 jaar later aan de slag ging in de uitvaartwereld. 

Mijn drie drijfveren voor mijn ideale werk: contact met mensen, creatief zijn, en echt iets kunnen betekenen. Ze komen alle drie terug in mijn rol als uitvaartbegeleider.

Wat ik prachtig vind aan het werken rondom overlijden is dat je mensen kunt helpen in hun rouwproces door te ondersteunen, te luisteren (naar gesproken en niet gesproken woorden) en te ontzorgen. En elke familie weer op een andere manier. Iedereen heeft weer iets heel anders nodig en geen enkele keer is het hetzelfde. 

Deze richting in mijn leven, heb ik aan mijn lieve dochter te danken. 

Maak ook kennis met mijn collega's

230510-225-Herma 370x390.jpg
Uitvaartbegeleider

Herma van Zalk

230510-193-Katinka 370x390.jpg
Uitvaartbegeleider

Katinka Kremer

230510-309-Edith 370x390.jpg
Uitvaartbegeleider

Edith Mulder-Bruins