Kennisgeving

Kennisgeving

 

Met het versturen van een rouwkaart worden familie, vrienden en kennissen officieel geïnformeerd over het overlijden van een dierbare. Daarnaast wordt de rouwkaart gebruikt als uitnodiging voor het aanwezig zijn bij de uitvaart.  

 

Persoonlijke rouwkaart 

Vroeger was er een rouwbrief van wit gehamerd papier met een zwarte of grijze rand. Inmiddels wordt er ook nauwelijks meer gebruik gemaakt van een bestaande collectie kaarten. Voor rouwkaarten geldt dat er eigenlijk geen ‘standaard’ meer is. Met uw eigen woorden, foto’s, tekeningen of gedichten komt er altijd een persoonlijke en unieke rouwkaart tot stand. Met elkaar een kaart maken draagt bij aan het afscheid.

In elke familie is er wel iemand die graag teksten maakt en bijna altijd is er wel een creatieveling die de opmaak van de rouwkaart wil verzorgen. Graag ondersteunen wij u hierbij en kunnen ideeën aandragen. En als het uzelf niet lukt kunnen wij uiteraard in overleg met u ook de tekst opstellen en het ontwerp voor u maken. 

 

Wanneer wordt de rouwkaart verstuurd?

Het versturen van de rouwkaart kan op verschillende momenten plaatsvinden. Als de rouwkaart als uitnodiging wordt verstuurd is het belangrijk dat de genodigden tijdig op de hoogte worden gesteld. Wanneer de rouwkaart als kennisgeving wordt verstuurd kan dit op een later moment. Dat gebeurt soms op de dag van de uitvaart of soms nadat de uitvaart heeft plaatsgevonden.

 

Rouwadvertentie wel of niet plaatsen?

Het plaatsen van een rouwadvertentie in een krant wordt voor veel mensen steeds minder vanzelfsprekend. Door het versturen van een rouwkaart en soms het plaatsen van een online bericht worden vaak al heel veel personen bereikt. 

Met het plaatsen van een rouwadvertentie kan een breder publiek worden bereikt en worden op deze manier een hoop mensen in kennis gesteld van het overlijden en eventueel uitgenodigd voor het afscheid. Het moment van het plaatsen van de rouwadvertentie vindt daardoor soms voor en soms na de dag van de uitvaart plaats. 

Vaak wordt in de rouwadvertentie ook het tijdstip en locatie van de uitvaart vermeld zodat mensen die geen rouwkaart hebben ontvangen toch afscheid kunnen komen nemen. Soms is de rouwadvertentie ook bedoeld om het te melden 

De kosten voor een rouwadvertentie kunnen oplopen. De kranten berekenen de prijzen per mm. Landelijke dagbladen zijn de duurste kranten en de huis-aan-huisbladen het goedkoopst.

 

Online kennisgeving

De kennisgeving van een overlijden kan ook digitaal verspreid worden via diverse social media. Daarnaast is het mogelijk de kennisgeving online te plaatsen op een eigen gedenksite. Hiervoor kunnen wij voor u een online gedenkpagina aanmaken op de website www.memori.nl

In de volgende stap leest u meer over de mogelijkheid voor vervoer van de overledene.

Contact met Addio Uitvaartzorg

Wilt u meer weten over onze diensten of vrijblijvend contact?

Vul gerust het onderstaande formulier in!